mangold

mangold

  • 6 Recept
Zuccini- och mangoldgratäng

Zuccini- och mangoldgratäng

1/5 jumbo zuccini (för er med lott) eller en "vanlig" a 500 gram2 gula lökar2 klyftor vitlök2 buljongtärningar2 burkar hela tomaterett knippe mangold - eller bladspenatfärsk oregano, timjan, basilika eller vad som finns1 liten burk kesokanske tomatpuréeller ajvarett par nypor sockerriven lagrad ostSkär zuccini ganska tunt och strö över salt, det drar ut vätskan. hacka lök, krossa vitlök och hacka, fräs i olja, tillför tomaterna, buljongen, låt koka i 15 minuter, tillsätt grovt hackad mangold eller spenat och låt koka ytterligare en stund. 2 burkar hela tomaterett knippe mangold - eller bladspenatfärsk oregano, timjan, basilika eller vad som finns
Dolmar av mangoldblad

Dolmar av mangoldblad

Om du gillar mangold och har en yta att odla på är det något som jag varmt kan rekommendera. Jag kokade mangoldbladen hastigt för att de skulle bli enklare att hantera, låt svalna medan fyllningen görs
Mangold sallad

Mangold sallad

Mangold tycker jag är gott och ger lite variation till ”vanlig” sallad. Nu kan det vara svårt att få tag på mangold men det går precis lika bra att använda Pak Choi istället
Mangold och baconpaj

Mangold och baconpaj

Lägg mangold, vitlök, bacon, tomatskivor och ost i det förgräddade pajskalet. Ca 12 mangoldblad. Ugn 225°

Mangold!!

Smörslungad mangold smaksatt med citronpeppar, chili och vitlök, fetaost och solroskärnor. Om mangold kan man säga att den även kallas bladbeta och är släkt med rödbetan