) När det ska bakas här så får det gärna vara så kallat "icke-jäsbröd" eller någon kalljäst variant, ska det jäsa så räcker det gott och väl med en gång, annars försvinner bakhumöret
Sitter och slappar efter ett supermysigt zbh-party som jag haft här hemma, så himlans mycket fint så man fick verkligen hejda sig så man inte shoppade upp hela budgeten *ler*
Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. 3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl2 dl hirsflingor1 dl chiamjöl1 dl pumpafrön1 dl gojibär½ dl skalade hampafrön½ dl ljusa linfrön2 msk nyponmjöl1½ msk malda psylliumfrön2 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl avocadoolja1 dl mörk råsirap - kan bytas mot mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap3 dl sojayoghurt naturell3 dl vattenBlanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke
Eller att bara äta det som det är - nybakat med en klick smör. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. -) Perfekt. -). 1-1½ tsk salt. Täck med plastfolie och låt stå varmt 8-10 timmar. Täck igen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, tar ca 2-3 timmar. Efter 10 minuter så sänker man värmen till 200 grader och låter brödet stå ytterligare 35-40 min. 1-1½ tsk salt. 35-40 min T
blir ca 20 - 24 stycken. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda i ca 15 - 20 minuter. Låt blandningen småkoka i ca 7 - 8 minuter (det ska bli lite grann som kolasmet). Ta ut kakan i ugnen och skär den direkt i 20 - 24 rutor (innan toscan hinner stelna). blir ca 20 - 24 stycken Kaksmet
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.