Chia innehåller också 21 gram protein per 100 gram, med hela 18 av de 20 olika aminosyrorna, en riktig bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom är chia berikad med mineralerna magnesium, kalium och zink 2 skedar frön innehåller mer kalcium än flera glas mjölk
Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender). toppa med 2 g solrosfrön (+ 12 kcal)Enkelt. 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Då bildas en gele som jag brukar äta med frukt (är godast med hallon & lite mjölk). Strö över 1msk över din musli/flingor/gröt eller blanda det med vatten (1msk chiafrön, 10msk vatten) och låt stå
Jag är hopplös på att följa recept men tog lite inspiration från frökusarna i Lchf boken här. )6 st ägg3 dl gräddfil2 dl mandelmjöl1 dl hampamjöl1 dl chiafrön1 dl pumpafrön1 tsk bakpulver1 dl fibrex1/2 dl sesamfrön1/2 tsk salt2 msk fiberhuskSätt ugnen på 200 grader
Söta i smaken med en touch av vitlök och chili. Vi som köttätande familj kör med dessa biffar som ett tillbehör, tillsammans med stekt bacon eller istället för ren potatis
Ibland blir det LCHF-rätter, ibland blir det vegetariskt eller t o m veganskt, ibland blir det mer s k nordisk kost, ibland blir det raw-food, ibland Medelhavskost, och ibland blir det IFD-mat
Enkel Overnight oats med banan. Jag brukar göra mina overnight oats i gamla glasburkar från t ex jordnötssmör, då kan man enkelt ta med dem om man får bråttom – och så ser det såklart lite stylish ut
Tillsätt smöret i tärningar och fördela till en smulig massa med en gaffel eller i matberedare. Klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt till två runda kakor, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter
Mums med en skiva ost på. Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Testa du också, så får du se om du inte håller med mig
Glutenfria och mjölkfria bovete- och havrescones medchiafrön. Tänkte dela med mig av receptet på goda glutenfria och mjölkfria bovetescones som jag bakade till frukost i helgen
Den fick förstås följa med hem, jag har väldigt svårt att motstå såna uppenbara frestelser. Den ser ut ungefär som ett rödbrunt, torkat plommon, eller dadel, med en kärna i mitten
Det går snabbt och är inte bara nyttigare och billiagre att baka själv, man vet vad brödet innehåller och dessutom är det så mycket godare med hembakat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.