Vispa samman alla ingredienser till marinaden och krydda med peppar. Nu när solen har tittat fram i påsk passar det bra med lite sommarmat med färskpotatis
Hacka chilin och örterna, blanda med kycklingen. Färska örter som dragon, timjan och rosmarin. Grilla kycklingen och servera med vårlök, grillad lime och en Tomat och melonsallad
Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Blanda de färdiga räkorna med resten av lime- och kryddblandningen i den andra skålen. Blanda kryddmix, juicen och skalet från limefrukterna, chilin och oljan i en stor skål
Blanda potatisen med olja, salta och krydda med persillade. Jag är härmed vuxen. Vildsvinskött kommer vi att äta på på längden och tvären den närmsta tiden
Till skyn vispas pannan ur med vatten och låt buljongtärningen smälta ned. Blanda samman ingredienserna till salsan i en skål och låt stå och dra till serveringen
Salta och peppra och pensla med soja. Servera med ris eller blomkålsris. Koka upp grädde med fond, tomatpuré, ev chilisauce, curry, cayennepeppar och smaka av såsen
Marineradekycklingklubbor. Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.