min kokbok

Frasig Kavring med Havsröra

Jag är på G med detta och ska försöka ordna så att de går att läsa via min blogg. Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek kavringen gyllenbrun och frasig, någon minut på varje sida
Helstekt kalkon stoppad med kryddsmör

Helstekt kalkon stoppad med kryddsmör

Man brukar säga att det tar ungefär 45 minuter/kg kalkon och min kalkon togs ut ur ugnen efter ca. 15 minuter innan servering. 15 minuter. 15 minuter tar du valfritt redskap och trycker till potatisarna så att de blir lite tillplattade (för att får en större yta med krispig botten). 15 minuter
Rödkålssallad

Rödkålssallad

Riv rödkål och de skalade urkärnade äpplena halvfint,( näst finaste skivan på matberedaren). Lägg rivet i en rätt stor skål, tillsätt gräddfilen och blanda noga
Coleslaw med rödkål och morötter

Coleslaw med rödkål och morötter

Börja med att skala morötter och därefter riva dem grovt. Riv sedan rödkålen (jag använder alltid en osthyvel, det blir bäst då
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

Tillaga i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ugn 225º. Skala och skiva potatis, palsternacka och morot. Strimla purjolöken