-) Jag har tidigare gjort en chokladpavlova då jag tillsatte kakao i marängen, den här gången blev det istället så att jag smälte mörk choklad och ringlade över marängerna innan dom gick in i ugnen (recept från Ica buffé)
Hembakade marängbottnar fyllda med syrlig lemoncurd och toppas med grädde, färska bär och choklad. Själv måste jag få säga att jag har haft en fantastiskt bra helg verkligen, det enda felet med den är väl egentligen att den gått alldeles för snabbt
Blanda samman ricotta medlemoncurd. Skeda ut marängen i önskad storlek på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lemoncurd, strö över hallon, citronzest och pudra över lakritspulver
När Pavlovan kallnat. Lägg en rejäl sked med köpt lemoncurd i varje fördjupning, fortsätt med några skedar vispad grädde och sedan skivade jordgubbar efter tycke och smak
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Pavlovamed marscapne, gräddde och lemoncurd toppad med björnbär och vit choklad. Denna Pavlova fyllde jag med vispgrädde som jag blandade med citroncurd och marscapone
Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Lägg pavlovan på ett fat. Bre runt på bakplåtspappersklädd plåt, dra upp med en spatel längs med kanten så att det blir ett fint mönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.