vispgrädde/mjölk. Pajdeg. Häll upp i pajskalet. 1/2 dl sesamfrön. Förgrädda pajskalet innan fyllning läggs i, 200 grader ca 8-10 min. Beräkna 1,5 ägg / 1 dl vätska. 1/2 dl sesamfrön
På gårdagens sommarbuffé hade jag en lchf-vänligpaj där pajdegen var gjord på bl. Isak tycker att vegetarian och lchf är motsatsord och det har han ju lite rätt i för de som äter lchf äter mycket kött, och kött äter ju vegetarianer inte alls
LCHF-pizza är ju såklart inte detsamma som vanlig, riktig pizza, men å andra sidan kan jag tycka att en low-carb pizza smakar riktigt riktigt gott just för att man vet att den är så mycket nyttigare för kroppen än "den där kaloribomben från pizzerian"
Smälta smöret i pajformen i ugn. Strö över tacofärsen på pajbottnen. Häll oströran överst på tacopajen och skär några körsbärstomater i halvor och placera ut på tacopajen och strö lite riven ost över allt
Okej okej, en paj utan pajskal kanske inte kan kallas paj utan gratäng, men den här gratängen smakar precis som mammas broccolipaj för fyllningen är ju exakt densamma och det låter mycket godare att skriva paj än gratäng
Ta ut pajskalet från ugnen och fördela den rökta skinkan och broccolibuketerna jämt över pajskalet. Servera gärna pajen något avsvalnad med en grönsallad
Vi åt ofta paj innan vi började med LCHF-kost men vår son tyckte aldrig riktigt om det. Paj är en maträtt som återkommer ganska ofta på veckomenyerna här hemma
Här har jag utgått från receptet på min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk, med ursprung i Italien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli