Koka upp buljong med limesaften och kokosmjölken. Ta i den gröna currypastan och ingefäran. Ta i den hackade koriandern till sist och servera grytan med jasminris
Fast det känns som att sommaren ska stanna för evigt inser jag att den kommer att ta slut förr eller senare och då är det mycket som ska tas om hand ute i trädgården
Rödoch grön lasagne, med vitt täcke av ost, som Italiens färger. Vi har varit och åkt skridskor på dammen idag, får passa på innan klimatet blir varmare
flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Fräs lök ochvitlök i traktörpanna. Tillsätt vin, fond, rosmarin, oliver, lagerblad, soya och grädde. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10-20 minuter, tills kycklingen är genomstekt (skär ett snitt och kolla om du är osäker). 2 vitlöksklyftor. ½ dl vitt vin (eller ½ msk pressad citron + 2 msk vatten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.