Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Blanda under tiden ströbröd med hackad chili, limeskal och en handfull av hackade örter. Placera laxfiléerna i en långpanna klädda med folie, ringla över den återstående olivoljan, tryck sedan på lite av blandningen på varje laxfilé
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Blanda ihop bönornamed löken och alla övriga ingredienser. Köp helst bönormed lite bättre kvalité så klibbar de inte ihop riktigt lika mycket som de gjorde här på bilderna, detta är ICA
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.