Bryn köttet lite i taget i en stekpanna och lägg över i en gryta, gärna gjutjärnsgryta. 0,8-1 kg grytbitar av älgkött (rådgjur, hjort, nöt fungerar bra). 0,8-1 kg grytbitar av älgkött (rådgjur, hjort, nöt fungerar bra)
Pajdeg. 1½ dl vetemjöl. 1½ dl dinkelmjöl, fullkorn. 125g smör. 1-3 msk kallt vatten. Blanda mjöl och smör i en matberedare (eller för hand i en bunke), tillsätt vatten och blanda tills det blivit en jämn massa
Bryn köttet i en stekpanna och lägg sedan över i den kokande vätskan. Fräs svampen i smör och lägg sedan svampen i grytan när köttet och rotfrukterna är klara
Skär köttet i två cm tjocka skivor. Lägg i köttet och låt grytan koka upp. 1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond. Stek köttet i smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. 1 köttbuljongtärning eller 1 msk kalvfond
300g Kryddig korv med hög kötthalt (rekommenderar munzerts choritzo korv 95% kötthalt, finns på Willys). 300g Kryddig korv med hög kötthalt (rekommenderar munzerts choritzo korv 95% kötthalt, finns på Willys)
Köttfärssås. Täck med hälften av köttfärssåsen. Lägg på ett nytt lager med aubergine och sedan resten av köttfärssåsen och sen sista lagret med aubergine
Låt köttet svalna i skyn. 1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. 2 st köttbuljongtärningar. Lägg i köttet och sjud under lock i 30 min, vänd på steken. Låt sjuda ytterligare i ca 1½ timme eller tills köttet är 70 grader. 1,5 kg kött av