Snabb indisk kycklinggryta medblomkål. En snabb indisk gryta/soppa utan mjölkprodukter och med mycket grönsaker – förenklad tillagning och nedkortad ingredienslista för att passa som vardagsrätt
Koka hela blomkålshuvudet i. 1 hel blomkål 400 gram nötfärs 1 gul paprika, hackad 1 röd paprika, hackad 1 gul lök, hackad 2 msk persilja, hackad 2 ägg Salt Svartpeppar Chiliflakes Vitlökspulver 1 msk dijonsenap 2 paket bacon Gör så här. - Läs hela inlägget här 1 hel blomkål. 1 gul paprika. 1 gul lök
Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatis och blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Blanda alla ingredienserna till smeten och låt stå och vila medan du gör curryn
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Indisk dhal-gryta medköttfärs. Stek någon minut i oljan och med kryddor (tänk på att det behövs mycket kryddning för att det ska smaka något), ställ åt sidan och stek köttet
Blomkålmed potatis (Phool Gobi Aur Aloo Ka Bhaji). Dela blomkålshuvudet i jämnstora buketter. Koka blomkålen och potatisen i lite vatten tillsammans med lök, tomater, chilipeppar, gurkmeja och salt tills grönsakerna är nästan färdiga
Så, den här dagen fick det bli lite åt det indiska hållet. Ofta köper jag nåt nytt med mig hem efter ett besök i nån saluhall eller utländsk livsmedelsbutik
Garnera med citronmeliss eller koriander och servera med ugnsrostad blomkål och kokt basmatiris. Bryn kycklingen på båda sidor i en stekpanna med matfett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.