Via facebook fick jag ett tips om hemmagjorda delicatobollar. Köpta delicatobollar är egentligen inte någon favorit för mig, men vanliga chokladbollar är ju supersmarrigt
Nästan nyttigt, vill jag i alla fall intala mig. Av misstag fick jag häromsistens med mig en burk osötad kondenserad mjölk, något som inte är lika vanligt som sötad mjölk
Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Jag plockade havtorn. Bara någon kilometer från där jag bor ligger nämligen Karbyträdgård, som både erbjuder självplock och saluför en del havtornsprodukter
Det var ett tag sen det gjordes inlägg här på bloggen, har inte varit så aktiv på instagram heller. Men här kommer iallafall ett recept på ljusa chokladbollar som smakar som delicatobollar
Här är vårrullarna stekta. Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
Älskar lakrits. Helst saltlakrits, men på senare år har jag upptäckt den rena lakritsen som säljs som hårda pastiller i söta plåtaskar till hutlösa priser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.