Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Mät upp samtliga ingredienser förutom lingonen i en kastrull. Vi har precis lagt in 1,5 liter lingon i lag, vi fick prova det hemma hos min pappa och hans fru och vi blev överförtjusta i smaken, lingonen passar utmärkt till grytor och fläskstekar och säkert till mycket annat som vi inte har hunnit prova än. Lag till 1-1,5 liter lingon. 1 dl ättiksprit, 12%2 dl socker3 dl vatten½ tsk salt1 bit hel kanel5 hela nejlikor1 lagerblad1 liter lingon. Häll den svala lagen över lingonen och låt stå kylskåpskallt att dra i ca 8 timmar innan de avnjuts. 1-1,5 liter lingon. 1 liter lingon
Caipirinha. Caiprinha. Var på en Soapbar i vår huvudstad i våras och fick då en så sjukt god caiprinha och ända sedan dess har jag velat göra en sån här goding hemma
Fördela de frysta lingonen i dessertglas och skeda över den varma så-sen. 5 dl lingon. Dumlesås. Mät upp socker, sirap, grädde och smör i en tjockbottnad kastrull
Veckans bröd blev ett lingonbröd som jag har experimenterat hej vilt med, men det blev helt ok. 9 dl vatten 1 dl linfrö 2 dl lingon (det går bra med lingonsylt också) 14 dl rågmjöl. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, honung, linfrö och lingon, tillsätt hälften av rågmjölet och lingonen och låt jäsa över natten, alt 2 timmar. 9 dl vatten 1 dl linfrö 2 dl lingon (det går bra med lingonsylt också) 14 dl rågmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.