I dag bjuder jag på en barnvänlig kycklinggryta med goda milda men ändå smakrika smaker. Dela kycklingen i mindre bitar och stek dem, krydda med salt och peppar
Strimla kycklingen och stek den i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och skär svampen i bitar, och låt det steka med kycklingen ett par minuter
Strimla kycklingen och bryn den. 3 stora kycklingfiléer. Lägg i en gryta. Skär paprikan och purjolöken (färska champinjoner steks lite innan de läggs i grytan) och lägg i grytan
Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Ta upp kycklingen ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan
Bryn kycklingen i smöret och tomatpurén, (gärna direkt i en gjutjärnsgryta), tillsätt rotfrukterna. Späd ut kycklingfonden och tillsätt den, koka upp, tillsätt sedan grädden
Kyckling. Stek kycklingen i olja i en stekpanna. Servera kycklingen med riset och den krämiga salladen. 4 port ris eller annat grynSallad1 hjärtsallad 125 g rädisor 150 g salladsärter 1 ask färsk gräslök (à 20 g)1 tsk vitvinsvinäger salt och peppar2 msk riven färsk pepparrot 1 1/2 dl majonnäs Kyckling2 msk kinesisk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk flytande honung 1 dl vatten 4 kycklingfiléer 1 msk olja 1 limeKoka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll över sojablandningen och låt sjuda tills kycklingen är klar, ca 10 minuter. 2 msk kinesisk soja 3 msk balsamvinäger 2 msk flytande honung 1 dl vatten 4 kycklingfiléer 1 msk olja
Receptet nedan är med kyckling, (Surprise. Dela kycklingfiléerna i små bitar. Lägg över löken, grönsakerna och kycklingen i en stor gryta tillsammans med de övriga ingredienserna
Det var en kycklinggryta med bacon och champinjoner. Kyckling och bacon är smaker som jag alltid har tyckt om och som jag tycker passar väldigt bra ihop
Het kycklinggryta med chorizo. Strimla kycklingen tunt och fräs i olja tillsammans med hackad gul lök. När kycklingen fått färg så tillsätts slantad chorizokorv, hälten av tomaterna (i halvor) och sambal oelek
En jättegod kycklingrätt med asiatisk touch. I den här matfoldern som jag norpade med mig från Bak- & Chokladfestivalen nu i veckan, hittade jag den här goda kycklingrätten som jag var tvungen att testa omgående
Dela kycklingfiléerna på mitten, så du får dem hälften så tunna. Bryn kycklingen i smör, lite åt gången, så den får färg på båda sidor men ej blir genomstekt
En av mina absoluta favoriter bland LHCF-recepten är denna kycklinggratäng. Eftersom grunden är en färdiggrillad kyckling går den relativt snabbt att göra också vilket så klart är en fördel när tiden är knapp
Låt det svälla några minuter och blanda sedan med lök, vitlök och kycklingfärs. Låt det koka upp och servera sedan kycklingköttbullarna tillsammans med sås och potatismos eller jasminris
Det var länge sedan som jag köpte färdiggrillad kyckling, men häromdagen - efter en lång dag borta på olika äventyr och hungern skrikande i magen - smög sig i alla fall en sådan hem till mitt kök