Först marinerar man kycklingen i marinad med öl eller vitt vin och med valfria färska kryddor. Häll ölen eller vinet i en påse, smula sönder kryddorna och salta och peppra i påsen
Just kamben är perfekt om man tillhör gnagarna, dvs de som gillar att gnaga på grillade ben, ett hyfsat billigt kött som styckats ut från kotlettraden på grisenLeo, en av favoriterna vad gäller Thailändsk öl, finns på systembolaget och passar fint till grillat
Detta kan man göra om man har en grilltråg, grillpanna, typ wokpanna eller liknande. En av mina favoriter är väldigt bra för att man lätt kan lägga till och ändra om lite som man vill efter det man har hemma, eller efter vilken smak man vill ha
Idag åt vi entrecôte (min helg) och ugnsgrönsaker. Till det gjorde jag en god röra av 2 dl avrunnen naturell yoghurt, 2 ,5 dl ajvar relish, 2 msk majonnäs, salt och peppar
Jag har testat smöret till både grillad makrill och till grillade majskolvar. Passar säkert alldeles utmärkt även till grillad kyckling eller en bit svensk välmörad ryggbiff, mmmm
Jag bara saltade och pepprade och grillade ca 7 min på varje sida. The presentation of food seems almost as important as the taste of the food to most foodbloggers
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.