Bild på pizzan innan den är gräddad. Skulle egentligen ha bakat Foccacia idag, men då dottern ska på kalas imorgon, blev det pizzabottnar som hamnade överst på baklistan
. Vi vuxna åt ikväll till middag en god sallad med quesadillas av nedanstående glutenfria stenugnsbakade flatbreads och Änglamarks tillsatsfria mjuka ost, plus parmesanost i, samt ett glas rosévin
Vilken tur att Moilas flatbröd finns. Ibland räcker ju varken tiden eller lusten till för att hitta på några innovativa nya maträtter, men magen börjar i alla fall i vanlig ordning knorra efter påfyllning vid lunchtid
Det har kommit in en massa härliga bidrag till Månadens sötsak i januari. Juluppehållet verkar ha fått igång bakinspirationen rejält och jag blir alldeles överlycklig av alla fina och goda kakor ni skickat in
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform (ca 25 cm i diameter) och beströ den med kokos. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna litegrann
Bakade ju ett underbart gott glutenfritt bröd häromdagen, som du hittar här Ungarna tyckte det var i "nyttigaste laget" (eftersom det var grovt med solrosfrön och physsiliumfrön
Jisses vilket ymnigt snöande vi haft idag. Detta resulterade i att vi inte kom iväg vare sig till förskolan(Alida) veckohandling& biblioteksbesök ( jag & Knut), då det inte var plogat på vår väg samt att vinterdäcken på "min" bil är nog ytterst tvivelaktiga ochså
Innan jag började jobba på Middagsfrid så fick jag och några till besöka provköket i egenskap av matbloggare (även om jag för tillfället är en bedrövlig sådan
Idag gjorde vi lördagsgodiset själva här hemma och det blev i form av godisklubbor. Mina barn är rätt tokiga i klubbor, så nyligen investerade jag i en form att gjuta klubbor i
I helgen började julförberedelserna på allvar hemma hos oss. Pepparkakorna och lussekatterna är klara, och dessutom har jag gjort två sorters julgodisar till en glöggbjudning hemma hos goda vänner i lördags
Idag har jag gjort ett försök att nyttifiera kanelbullar, utan att de smakar tråkigt. När jag försöker få något att bli nyttigare brukar jag lägga till istället för att dra ifrån, det blir roligare då
Det kanske är möjligt att du fortfarande har några egna eftersläntrande jordgubbar eller hallon i din täppa, men annars är nog bärsäsongen obönhörligen slut för den här gången
När en av döttrarna fyllde år tidigare i år så bjöd hon på långpannerutor med Philadelphiaost, ett recept som tydligen cirkulerat en del i bakbloggsvärlden
Vi som har gluten intollerans får ju stå ut med mycket då det kommer till våran sort av mat. Först och främs, våra tillbehör vi köper in i våra liv är dyrt, brödet, kakorna, pastan mjölet, allt är dyrt för oss men vi slänger våra pengar på dessa varor för att kunna överleva våra liv