Chłodnik, kall rödbetssoppa  - "polsk gazpacho"
baka & smaka
baka & smaka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 stor gurka eller 4 små Västeråsgurkor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka gräslök eller några vårlökar
  • 1 dl gräddfil
  • 1,5 l filmjölk eller kefir
  • 10 minuter Tag sedan av kastrullen från värmen och låt svalna. Skär den skalade gurkan och rädisorna i små tärningar, riv vitlöksklyftorna, hacka löken och dillen. Blanda alltsammans i kastrullen med rödbetorna och blanda i kefir/filmjlk och gräddfilen. Salta och peppra efter smak. Låt stå i kylskåpet till soppan är riktigt kall. Att göra soppan dagen innan servering gör att då smakar den mer. Dekorera med en äggklyftor vid servering. Detta recept är beräknat till 5-6 ganska hungriga personer.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.