Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
Sallad på karré med kryddig vinägrettPortioner. Kryddig vinägrett. Ringla den kryddiga vinägretten över. 100 g blandad sallad 4 st salladslökar 6 st rädisor 100 g sockerärtor 8 st sparrisar - hyvlade Kryddig vinägrett. Lägg den på ett ugnsgaller med en plåt under och stek i 130° varm ugn i cirka 5 timmar. 100 g blandad sallad 4 st salladslökar 6 st rädisor 100 g sockerärtor 8 st sparrisar - hyvlade Kryddig vinägrett
4 700 g flankstek 2 krm malen spiskummin 1 krm chiliflakes 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 rosmarinkvistar olivolja eller smör till stekning Sallad 2 päron 2 röd- eller polkabetor 65 g bladsallad 250 g björnbär 200 g getost 2 tsk finrivet citronskal 1 msk färskpressad citronjuice 3 msk olivolja 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl valnöt 2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kryddig kyckling med ingefära och päron 1. Sätt ugnen på 200°. Marinad. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, ingefära, citronsaft, sherry, honung och olivolja i en ugnssäker form
En hel fläskkarrébit masseras men "torra" kryddor, får marinera en stund, bryns i panna i lite olja runt om och steks sen i ugnen till 80° innertemperatur
Älskar verkligen methi eller bockhornsklöver som denna krydda heter på svenska. Om ni minns mina aloo paratha jag gjorde i början av året så minns ni säkert att de åts tillsammans med masala chai
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.