En klassiker som vanligtvis köpes i en plastkorv. Utseendemässigt skiljer sig inte köpesoppan från denna hemmalagade variant, men i smak är skillnaden enorm
På Storsvängen lyckas vi sällan pricka in en torsdag när det är dags för ärtsoppa. Det är så gott, så matschemat ändras ofta om för att äta ärtsoppa tidigt på veckan
Imorgon är det torsdag och då blir det ärtsoppa. Ärtsoppa5 dl gula ärtor3 3 l vatten400 400 g rimmad bog1 1 st gul lök1 1 st morot1 1 tsk timjan1 1 tsk mejram4 4 st hela nejlikofrön, eventuellt4 4 msk skånsk senap5 5 st hela pepparkornGör så här
Ärtorna ska ligga i blöt i minst 8-10 timmar (mina fick ligga i blöt i 24 h). Ärtsoppa är så bra mat. Den värmer på vintern, är enkel att tillaga, billig, proteinrik och omtyckt av de flesta