Platta ut kalvschnitzlarna mellan 2 smörpapper, så att de blir ca 5 mm tjocka.
Dubbelpanera köttskivorna så här:
Häll mjölet på en flat tallrik. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa sönder det. Blanda salt och peppar med ströbrödet och häll också det på en flat tallrik. Vänd nu köttskivorna först i vetemjölet, skaka av överflödigt mjöl, sedan i det söndervispade ägget, låt droppa av och sist vänds de äggvända köttskivorna i det kryddade ströbrödet. Låt de panerade skivorna ligga och torka en stund.
Hetta upp olja och matfett och stek schnitzlarna gyllenbruna på måttlig värme (155°C), ca 4 minuter på var sida. Är värmen för het bränns paneringen innan köttet är genomstekt.
Servera schnitzlarna med det goda garnityret: Citronskiva med en rullad ansjovisfilé som fylls med kapris.
Tips: Små görna ärtor och klyftpotatis är gott till.
Wienerschnitzel800 g kalvinnanlår 5 dl vetemjöl salt peppar 5 dl ströbröd 5 ägg smör och matolja. Rösti1 kg fast potatis, kokt salt peppar 150 g smör 2 msk matolja
1. Banka ut köttet till ca 3-5 mm tjocklek mellan bakpapper eller i en plastpåse. Det går bra att använda en brödkavel eller kastrull såväl som köttbankare
800 g wienerschnitzel (800 g är ungefär 4 stycken). Schnitzel 800 g wienerschnitzel (800 g är ungefär 4 stycken) 2 dl vetemjöl 2 ägg 2 dl ströbröd salt peppar smör och olja till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.