Stekt rödspätta
Milda.se
Milda.se

Stekt rödspätta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 4 färska portionsstora rödspättor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 3 msk Milda flytande margain
  • persilja
  • citron

Beskrivning

    Skölj och torka av rödspättorna med ett hushållspapper. Om huvudet sitter kvar så skär bort det. Ta också ur inälvorna. Det mörka skinnet på ovansidan tar du bort så här: stick in knivspetsen alldeles under skinnet vid kanten där huvudet suttit.

    För kniven rakt ut så det bildas en flik. Ta tag i fliken med ett hushållspapper och dra försiktigt av skinnet.

    Vänd rödspättorna i en blandning av vetemjöl och salt.

    Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i fisken med den flådda sidan nedåt. Minska värmen något och stek fisken först på den ena sidan ca 4 minuter, sedan på den andra sidan. Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin. Köttet ska vara vitt och fast då det serveras.

    Strö över lite finhackad persilja och servera med kokt eller pressad potatis och citronklyfta. Gräddfilssås, remouladsås eller brynt Milda smaksatt med pepparrot, är några lyckade tillbehör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.