Skär potatisen i små bitar och koka dem i lätt saltat vatten tills de är mjuka.
Blanda den kokta potatisen med mjölken och Milda Culinesse. Använd en elvisp, potatispress träslev. Om du vill spara några hela potatisbitar i moset bör du använda något av de manuella köksredskapen.
Hacka gräslöken fint och blanda ner den i moset. Tillsätt muskotnöt, salt och peppar efter smak. Du kan även använda färska kryddor som t ex basilika, timjan eller färskriven parmesanost.
Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismos med gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Potatismoset går alldeles utmärkt att göra i förväg och förbereda fram till gratinering i ugnen, med grädden ovanpå och allting
Potatismos är bland det godaste jag vet, och egengjord potatismos klår allt. Men många vet kanske inte hur man ska göra, så därför tänkte jag lägga upp mitt recept på potatismos
Ett fluffigt potatismos med extra mycket som passar perfekt att serveras till de flesta rätter. Med hemmagjord potatismos, bostongurka, rostad lök, ketchup, senap och en gnutta tabasco bredvid blev det en riktig festmåltid
Att lägga ut ett recept på potatismos, något de flesta troligen kan eller borde kunna tillaga, verkar kanske lite stolligt, men då sonen ett flertal gånger sagt att ”pappas potatismos är godast” så lägger jag upp ett recept på hemgjort potatismos i alla fall
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.