Värm flytande margarin i en stekpanna. Svetta löken i stekpannan och tillsätt färsen och rör om samtidigt som du steker färsen gyllenbrun. Krydda med salt, peppar samt örtkryddor.
Tillsätt tomatpuré och rör om. Låt färsen steka 2 minuter med purén. Tillsätt krossad tomat och vatten. Koka i 10 minuter. Rör i Crème Bonjour och rör om till en krämig köttfärssås.
Dela lasagneplattorna på hälften. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Tillsätt salt och flytande margarin. Koka lasagneplattorna 2-3 minuter. Häll av i durkslag.
Plocka basilikabladen och hacka dem grovt.
Varva lasagneplattor, köttfärssås och basilikablad direkt på fyra tallrikar. Servera med en fräsch blandsallad.
Hetta upp en nonstick-stekpanna och lägg i smör och olja och sedan körsbärstomaterna. Häll över en sked med sås och lägg nästa lasagneplatta (också täckt med sås) lite omlott om den första
Mixa soltorkadetomater nästan slätt med en stavmixer. ) Surdegsbröd, salami, brieost, vindruvor, yoghurt, juice och till sist färskostmed soltorkad tomat
Varva lasagneplattor, spenatsås, smulad fetaost och soltorkade tomater i tre lager. När den har tinat, tillsätt kryddorna, de krossade tomaternaoch chilisåsen
Den här getostlasagnen är hämtad ur boken men jag tyckte att det blev för lite fyllning så jag fyllde på med rivna morötter, lite extra grädde och så rikligt med färsk basilika (Sara använder torkad)
Dessa läckra snäckor fyllde jag medfärskost, soltorkadetomater, rödlök och annat gott. Jag tänkte att vi går hårt ut och kör igång med ett härlig recept redan på förmiddagen
Den här vegetariska lasagnen är baserad på en härlig tomatsås med basilika som är fylld med sparris, aubergine, soltorkadetomater, sockerärtor, färsk spenat, paprika och salladslök
När grönsakerna börjar mjukna tillsätter du tomaternaoch spenaten, låt allt mjukgöras. Som du ser på bilden så blev kanske någon liten del lite bänd så placera gärna lasagnen lite längre ner i ugnen eller var uppmärksam och täck med lite folie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.