Öppen lasagne med färskost och soltorkade tomater
Milda.se
Milda.se

Öppen lasagne med färskost och soltorkade tomater

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • hackad
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 450 g köttfärs
  • Salt och svartpeppar
  • 5 msk torkade örter
  • tex oregano och basilika
  • 2 msk Slotts tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 200 g Crème Bonjour soltorkade tomater
  • 8 lasagneplattor
  • färska
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1 kruka basilika

Beskrivning

    Värm flytande margarin i en stekpanna. Svetta löken i stekpannan och tillsätt färsen och rör om samtidigt som du steker färsen gyllenbrun. Krydda med salt, peppar samt örtkryddor.

    Tillsätt tomatpuré och rör om. Låt färsen steka 2 minuter med purén. Tillsätt krossad tomat och vatten. Koka i 10 minuter. Rör i Crème Bonjour och rör om till en krämig köttfärssås.

    Dela lasagneplattorna på hälften. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Tillsätt salt och flytande margarin. Koka lasagneplattorna 2-3 minuter. Häll av i durkslag.

    Plocka basilikabladen och hacka dem grovt.

    Varva lasagneplattor, köttfärssås och basilikablad direkt på fyra tallrikar. Servera med en fräsch blandsallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.