Vispa äggen med 1 dl mjölk och häll ner mjölet. Vispa smeten slät och fortsätt sedan med resten av mjölken.
Tärna fläsket. Häll Milda i en stor gjutjärnspanna, ca 25 cm i diameter, och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla - stek fläsktärningarna. Det går också att lägga fläsktärningarna i en smord form eller långpanna, utan att steka dem.
Ställ in formen/plåten i ugnen på nedersta falsen. Sänk ugnen till 200°C och grädda pannkakan i ca 30 minuter.
Servera pannkakan varm med lingonsylt eller med finstrimlad vitkål smaksatt med lingonsylt.
Klassisk svensk rejäl husmanskost, som passar bäst en kall höst- eller vinterdag, men även om det än är sommar och varmt ute så kan man längta efter denna mustiga gryta som fått sjuda länge så att alla goda smaker kommer fram
Ärtsoppa med fläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Sätt ugn på 200º. Vispa ihop äggen med ca 3 dl av mjölken. Tillsätt mjölet och rör till slät smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt salt och margarin
Det finns väl lika många sätt att göra pannkakssmet på som det finns folk som gör pannkaka. -) Ofta kör jag den lite latare/snabbare varianten med en plåt i ugnen
Ugnspannkaka med bacon (en ugnsplåt). Hej hej,. Svänger inom med ett litet snabbt middagstips. Jag bjöd barnen på detta i söndags och det blev inte mycket kvar i formen
Ålandspannkaka är en annorlunda ugnspannkaka som kan göras med mannagrynsgröt eller risgrynsgröt. Ugnspannkaka Klassiska pannkakor Amerikanska pannkakor Thailändska pannkakor Libanesiska pannkakor Marockanska pannkakor Bananpannkakor med havregryn Gör såhär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.