Potatisgratäng med fetaost och bacon
Milda.se
Milda.se

Potatisgratäng med fetaost och bacon

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • fast sort t ex Ukama eller Asterix
  • 1 pkt bacon
  • 1-2 msk Milda flytande margarin
  • 200 g grovhackat spenat
  • tinad
  • 125 g fetaost
  • 3 ägg
  • 2½ dl Milda Mat
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • malen

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och skär den i ½ cm tjocka skivor. Koka potatisen så att den är halvmjuk ca 5 minuter.

    Under tiden steker man bacon i en stekpanna. Låt det rinna av på ett hushållspapper och skär det sedan i mindre bitar.

    Smörj en ugnssäker form med Milda flytande margarin. Börja med ett lager potatis i botten på formen. Varva sedan väl avrunnen spenat, bacon och smulad fetaost. Avsluta med ett lager potatis.

    Blanda ägg, Milda Mat, mjölk, salt och peppar. Var försiktig med salt. Både bacon och fetaost har hög salthalt. Slå äggstanningen över formen.

    Gratinera gratängen mitt i ugnen ca 45-50 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.