Moussaka på potatis
Milda.se
Milda.se

Moussaka på potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 750 g potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 burk   krossade tomater
  • 2 msk tomatpur
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • grovmalen
  • 2 krm kanel
  • malen
  • 3 dl Milda Mat
  • 2½ msk vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm muskotnöt
  • riven 

  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg
  • blandsallad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C. Skala och hacka lök och vitlök.

    Sätt grytan på en kall platta. Häll i Milda och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner. Stek lök, vitlök och färs tillsammans på medelstark värme.

    Tillsätt tomater, tomatpuré, salt och kryddor och låt det koka under lock ca 15 minuter.

    Vispa ut mjölet med en del av Milda Mat i en kastrull. Tillsätt resten av Milda Mat och låt det koka upp under omrörning. Koka i 3 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör i salt, muskot, 1 dl riven ost och de uppvispade äggen.

    Skala och skiva potatisen. Lägg 1/3 av skivorna i en smord ugnssäker form. Täck med hälften av köttfärssåsen och ett nytt lager potatis, resten av köttfärssåsen och sista lagret potatis. Bred över ostsåsen och strö resten av osten över.

    Grädda moussakan i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt gärna moussakan stå ca 10 minuter innan den serveras. Servera med en grön fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.