Moussaka med kanel
Milda.se
Milda.se

Moussaka med kanel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 medelstora auberginer
  • 2 msk Milda flytande margarin

  • 400 g nöt eller lammfärs
  • 2 burkar   krossade tomater à 400 gr
  • 1 st Knorr lammbuljongtärning
  • 2-3 kanel
  • malen
  • salt
  • svartpeppar
  • malen
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl Milda Fraiche

  • 2 äggulor
  • 1½ dl riven ost

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva auberginerna på längden i ca 1 cm tjocka skivor.

    Häll matfett i en stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i aubergineskivorna och stek dem 1 minut på varje sida, lägg sedan över dem på en tallrik.

    Fräs färsen i pannan tills den blir torr och smulig. Tillsätt krossade tomater, buljong, kanel, salt, peppar, gul lök och vitlök. Låt köttfärsen puttra i ca 15 minuter. Rör om då och då.

    Koka upp mjölk tillsammans med fraiche. Låt mjölkblandningen svalna något, visp ner gulorna.

    Smörj en ungssäker form och varva aubergineskivor, köttfärs och sås. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.