Sätt ugnen på 175°C. Skala och finhacka lök och vitlök. Skiva auberginerna på längden i ca 1 cm tjocka skivor.
Häll matfett i en stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i aubergineskivorna och stek dem 1 minut på varje sida, lägg sedan över dem på en tallrik.
Fräs färsen i pannan tills den blir torr och smulig. Tillsätt krossade tomater, buljong, kanel, salt, peppar, gul lök och vitlök. Låt köttfärsen puttra i ca 15 minuter. Rör om då och då.
Koka upp mjölk tillsammans med fraiche. Låt mjölkblandningen svalna något, visp ner gulorna.
Smörj en ungssäker form och varva aubergineskivor, köttfärs och sås. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Häll gärna en grekisk dressing över salladen (ett pulver som finns att köpa i affär och som man blandar med olja och vatten) och låt salladen stå och dra i kylskåpet cirka en timme
Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt
SNÅLA inte med kryddorna, det ska verkligen smaka. Gjorde min goda moussaka idag dock utan mejerier, blev hur bra som helst om inte bättre än grundreceptet
Moussakamed potatis blir både billigt och gott. Börja med att finhacka löken och vitlöken. Ofta får man köttfärssås över och då är det perfekt att laga moussakamed den
Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Späd med vatten och smula ner buljong. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Jag hittade den på en sida med engelsk text, nämligen den HÄR. Blanda ner hackade tomater, tomatpuré, persilja, oregano, kanel, vinäger, salt och peppar
Den här vegetariska moussakanmed röda linser istället för köttfärs är helt otroligt god. Med några kalamataoliver och en klick tzaziki blir denna grekiska måltid fulländad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.