Tomtens fruktkaka
Milda.se
Milda.se

Tomtens fruktkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Milda mat & bakmargarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 15 aprikoser
  • 8 katrinplommon torkade
  • 2 krm salt
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl russin
  • 3/4 dl hasselnötter
  • 3/4 dl mandel

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175° C.

    Vispa margarin med socker vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i sänder.

    Mät upp mjöl i en skål. Klipp aprikoser och katrinplommon i strimlor direkt i mjölet. Rör om då och då, så frukten inte klibbar. Tillsätt salt, kokosflingor, mandel, nötter, bakpulver och russin. Blanda väl. Häll i äggsmeten och blanda väl.

    Häll smeten i en smord och bröad form (ca 2 l, med hål i mitten).

    Grädda ca 45 minuter.

    Låt kakan gärna mogna i ett par dagar. Håller sig flera veckor i kylen.

    Tips 1: extra saftig blir kakan om den torkade frukten får dra i ½ dl cognac ett par dagar. Tips 2: Fördela smeten i 4 miniformar och grädda kortare tid. Låt svalna och pudra över lite florsocker, slå in i celofan. Perfekt glöggpresent!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.