Stek potatisskivorna i Milda Kockens val tills de är gyllengula och mjuka ca 5 - 10 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med persilja, salt och peppar.
Skiva löken och stek den gyllengul i Milda Kockens val på medelvärme ca 10 minuter. Tillsätt Fond du Chef kött och vatten, koka upp och låt puttra någon minut under lock. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Ta fram biffen i god tid och torka av med papper och smaksätt med lite salt och peppar.
Värm Milda Kockens val i en panna på hög värme (perfekt stektemperatur på Milda Kockens val är 170°C).
Lägg i köttbiten, låt köttet ligga någon minut i stekpannan och vänd det sedan, vänd gärna flera gånger så blir köttet jämnare stekt. Extra smak blir det om du lägger i några vitlöksklyftor och kvistar av timjan. Använd en sked och ös köttet med Milda Kockens val under stekningen. Stek köttet ca 2 minuter per sida. Låt vila någon minut innan servering.
Servera biffen med löksky, råstekt potatis och en sallad.
Servera biffarnamedråstektpotatisoch lök, salt- eller ättiksgurka och skivade rödbetor. Servera med gurka och rödbetor, och så stektpotatisoch lök förstås
Servera köttet med bbq-kryddsmöret, rostad potatisoch en fräsch grönsallad till. Blanda med resten av smöret samt chilipulver, rökt paprikapulver, worchestershire sauce, salt och peppar
Stek potatisen i en rejäl klick smör på medelvärme tills den fått färg och mjuknat. Till den här rätten serveras salvian friterad tillsammans med en gräddig sås på dijonsenap och kalvfond
Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Den som vill tar även lite svartpeppar och kanske något med mer smak, t. Att rosta potatismed grönsaker i ugnen på en plåt med lite flytande smör/rapsolja eller bara lite olja blir jättegott till en köttbit, t
Jag stekte kotletter och till dem hade vi kokt potatis, brysselkål, gelé och en champinjonsås. Jag häller i lite vatten i pannan som jag använde när jag stekte kotletterna för att ta vara på stekskyn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.