Steka fisk
Milda.se
Milda.se

Steka fisk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125-150 g fisk per portion

Beskrivning

    Stektider:

    Torskfilé (2-3 cm tjock)

    3-4 min på varje sida

    Laxkotlett (2-3 cm tjock)

    4-5 min på varje sida

    För att lyckas med stekt fisk gäller det att hålla reda på temperaturen. Är stekpannan för het blir paneringen bränd innan fiskköttet är genomstekt. I en för sval stekpanna lossnar paneringen från fisken. Fisken släpper ifrån sig vatten och blir kokt istället för stekt.

    För mycket fisk i stekpannan gör det också svårt att hålla rätt temperatur. Fyll därför aldrig pannan!

    Det är svårt att ange exakt stektid. Men tänk på att ju tjockare fisk desto längre stektid. Och därmed också lägre temperatur.

    Vill du lyckas med panerad sill och strömming ska du använda rågmjöl.

    Väldigt enkelt och väldigt gott!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.