Primörsallad: Blanda samman potatishalvor, räkor, gröna bönor, bladspenat och citronfiléer. Krydda med salt och peppar.
Torka av torsken, krydda med salt och peppar. Värm Milda Kockens val i en stekpanna riktigt varm. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk temperaturen, stek ca 2 minuter, vänd sedan och stek andra sidan gyllene ca 2 minuter (använd gärna stektermometer). Torsken är klar vid innertemperatur ca 48°C.
Lägg Milda Kockens val i en kastrull och hetta upp tills den får en nötbrun gyllene färg.
Servera torsken med primörsallad, riven pepparror och brynt Milda Mat & Bak.
Steka fisk: Skölj och torka av fisken innan stekning. Krydda med salt och peppar. Värm Milda Kockens val riktigt varm och lägg i fisken, sänk värmen när råvaran läggs i pannan så att ytan på fisken får en vacker, gyllenbrun färg.
Kärntemperatur för olika fiskarter, filé: Lax:ca 48°C Vitfiskar t ex torsk, kolja, sej: ca 52°C Hälleflundra: 48-50°C Plattfisk:50-52°C Marulk:47-58°C Havskatt:ca 52°C Hajfiskar:ca 52°C Tonfisk: 31°C (Lägg till ca 4°C för hel fisk)
Tillagningstid stekt fisk: Fiskfilé ca 2-3 minuter per sida, tills de är gyllenbruna. Hel plattfisk: ca 4-5 minuter per sida. Rund fisk, t ex makrill: ca 5-7 minuter per sida.
Viktigt när man ska vispa en hollandaise eller bearnaise är att det inte är för varmt i kastrullen, enklast är att vispa över ett vattenbad eller vara väldigt noga med att dra av kastrullen från värmen i omgångar under vispningen
När fisken är färdigstekt lägger du upp den på ett fat. Vi har här använt torskfilé från fiskbil vilket naturligtvis är strået vassare än fryst, men går naturligtvis också
Servera till stekttorsk och kokt potatis. Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
4 900 g fast potatis Romsås 1 rödlök 2 dl smetana 75 g röd caviar salt och peppar Grönsaker 1 morot 1/2 gurka 1 citron 600 g torskfilé 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Varva grönsaker med kyckling, lök (rostad och stekt) och potatis i djupa tallrikar. Skiva och stek löken i smör till min färg, krydda med salt och en nypa socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.