Stekt majskyckling med wokade grönsaker
Milda.se
Milda.se

Stekt majskyckling med wokade grönsaker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st majskycklingfiléer med skinn
  • 3 msk Milda Kocken val
  • salt och peppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • hela
  • några kvistar timjan
  • 3 msk Milda Kocken val
  • 1 gul lök
  • klyftad
  • 2 st paprikor
  • i bitar
  • 250 gram savoykål eller annat grönt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • pressad
  • 2 st morötter tunnskivade
  • salt och peppar
  • 1 st Fond du Chef Grönsak

Beskrivning

    Torka av kycklingfiléerna med papper och krydda med salt, peppar och kryddgrönt som timjan, basilika eller oregano.

    Värm Milda Kockens val i en stekpanna. Lägg i kycklingfiléerna med skinnsidan nedåt, sänk värmen och stek ytan gyllene ett par minuter. Vänd kycklingen och låt steka ca 12 minuter under lock. För extra smak lägg i några vitlöksklyftor i stekpannan. Kycklingfilé är saftig och god när innertemperaturen är 70°C.

    Värm Milda Kockens val i en stor stekpanna, stek grönsakerna hastigt och smaksätt med en Fond du Chef grönsak och lite vatten.

    TIPS: Ugnsrostade rotfrukter smaksatta med lite honung och citron är också ett trevligt tillbehör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.