Spenatsoppa med morotsugnspannkaka
Milda.se
Milda.se

Spenatsoppa med morotsugnspannkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl Milda mat och visp 26 %
  • ½ tsk salt
  • 2 morötter
  • finrivna
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 500 g färsk spenat alt fryst
  • 1 gul lök
  • hackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • hackad
  • 3 msk Knorr flytande Kyckling Fond (alt 2 st Knorr Fond du chef vegetable)
  • 7 dl vatten
  • svartpeppar
  • 1 Milda mat 15 %
  • ev. Maizena ljus redning
  • 4 ägg
  • kokta och skalade för garnering
  • Milda flytande margarin till Stekning

Beskrivning

    Pannkaka: Börja med att göra själva pannkakan. Sätt ugnen på 200°C.

    Vispa samman äggen, tillsätt mjölet, mjölken och salt till en klumpfri smet.

    Häll därefter i Milda 26 % och rör ner morötterna.

    Smörj en långpanna med Milda flytande margarin och häll i pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen tills den har fått fin färg och är genomgräddad ca 20 min (den skall inte vara lös när du känner på den).

    Spenatsoppa: Fräs lök och vitlök i margarin på svag värme.

    Lägg i spenaten och fräs ytterligare ett par minuter.

    Häll på vatten och kycklingfond och koka upp.

    Koka på medelhög temperatur i 10 minuter, smaka av med peppar. Häll i Milda Mat och mixa till en slät soppa. Om den är för lös, red gärna av med Maizena.

    Garnera med kokt ägg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.