3 msk
Knorr flytande Kyckling Fond (alt 2 st Knorr Fond du chef vegetable)
7 dl
vatten
svartpeppar
1 Milda
mat 15 %
ev. Maizena ljus redning
4
ägg
kokta och skalade för garnering
Milda flytande margarin till Stekning
Beskrivning
Pannkaka: Börja med att göra själva pannkakan. Sätt ugnen på 200°C.
Vispa samman äggen, tillsätt mjölet, mjölken och salt till en klumpfri smet.
Häll därefter i Milda 26 % och rör ner morötterna.
Smörj en långpanna med Milda flytande margarin och häll i pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen tills den har fått fin färg och är genomgräddad ca 20 min (den skall inte vara lös när du känner på den).
Spenatsoppa: Fräs lök och vitlök i margarin på svag värme.
Lägg i spenaten och fräs ytterligare ett par minuter.
Häll på vatten och kycklingfond och koka upp.
Koka på medelhög temperatur i 10 minuter, smaka av med peppar. Häll i Milda Mat och mixa till en slät soppa. Om den är för lös, red gärna av med Maizena.
Späd med buljong och mjölk. Mixa sönder spenaten med stavmixer. Smaka av med salt, peppar och körvel. Servera soppan med ägghalvor och bröd med färskost och persilja
Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot. Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor
Spenatsoppamed ägg. Spenatsoppa Recept. Servera gärna med en god ostmacka och lyckan är fulländad. En snabblagad och god spenatsoppamed ägghalvor är inte alls dumt
Strimla purjolöken fint, skala och skiva vitlöken och fräs på medelvärme i olivolja i en kastrull. Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat och lax
Mammas spenatsoppa och stuvning var bland det bästa jag kunde få. Jag var riktigt bortskämd med bra mat som liten, något som sen utvecklades till både ett stort matintresse och yrkesval
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.