Spätta persillade
Milda.se
Milda.se

Spätta persillade

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g spättafilé
  • 1 purjolök
  • 1 msk flytande matfett t ex Milda Culinesse
  • 1½ tsk persillade krydda
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • malen
  • 2½ dl Milda Mini Mat 7 %
  • 1 burk räkor i lag
  • 400 g/170 g räkor
  • 2 msk dill
  • finhackad
  • kokt ris
  • sockerärter

Beskrivning

    Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken.

    Fräs purjolöken i matfett ett par minuter utan att den tar färg i en traktörpanna. Blanda persillade, salt och vitpeppar med Mini Mat.

    Dubbelvik spättafilén och lägg dem tätt i pannan. Häll Mini Mat blandningen över och låt sjuda på svag värme ca 6 minuter.

    Låt lagen rinna av från räkorna och fördela dem över fisken. Strö till sist över dillen.

    Servera rätten med kokt ris eller pressad potatis och sockerärter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.