Skrädkakor
Milda.se
Milda.se

Skrädkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 50 g Milda Mat & Bakmargarin i folie (eller ½ dl Milda flytande margarin)
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk mald anis
  • 1 tsk mald fänkål
  • 750 g rågsikt

Beskrivning

    Värm mjölken till fingervarmt, 37°C.

    Smula ner jästen i en 3-liters degbunke. Häll över lite degvätska och rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt sedan resten av mjölken.

    Tillsätt rumtempererad Milda, salt, sirap, kryddor och rågsikt. Spara ½ dl till utbakningen.

    Jäs degen övertäckt med plastfolie ca 30 minuter till ungefär dubbel storlek. Sätt ugnen på 225°C.

    Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i 4 bitar. Låt degbitarna vila någon minut på bakbordet så att spänningen släpper i degen. Forma degen till runda bullar. Platta ut eller kavla dem till runda kakor ca 17 cm i diameter.

    Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Nagga rätt igenom kakorna med en gaffel. Jäs kakorna under bakduk ca 30 minuter. Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.