Maränger: Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av strösockret när äggvitan börjar bli fluffig och vispa på hög hastighet till ett fast skum. Sikta florsockret och vänd försiktigt ner det i marängen.
Häll marängen i en spritspåse eller plastpåse. Klipp upp ett hål och spritsa spöken på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i varmluft i 100 grader i ca 60 minuter. Stäng av ugnen men låt spökena stå kvar och torka i eftervärmen någon timme. Låt luckan vara stängd. Är du otålig kan du grädda marängerna en liten stund till och sedan ta ut dem direkt.
Smält chokladen till dekor i mikrovågsugnen eller över vattenbad och spritsa ögon och mun på spökena.
Chokladdipp: Hacka chokladen fint. Koka upp Milda mat & visp 26 % tillsammans med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält.
Tillsätt Milda mat- och bakmargarin i små klickar och rör ihop till en slät smet. Låt svalna.
Servera chokladdippen tillsammans med maränger och färska jordgubbar.
Tips: För det mesta klarar man sig bra utan varmluftsugn, men just till maränger är det bra att ha, för då är det lättare att få marängerna vita och snygga.
Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min. Häll grädden över chokladblandningen och vispa ihop med en visp tills smeten blir fluffig, ca 30-45 sekunder
Det är ju dessutom mycket godare med hembakta maränger än köpta. Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper
Fyll en spritspåse med marängen. Dessa marängspöken är inte alls så svåra att göra som man kan tro. Spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper
Gjorde lite marängspöken till Hallowen häromdagen med barnen. Sätt en slät tyll i en spritspåse och spritsa ut höga toppar på en plåt med bakplåtspapper
Späd eventuellt med mjölk eller apelsinjuice för att få en tunnare chokladdipp. Vill man njuta i lugn och ro så ställer man chokladdippen över ett värmeljus
Nu när det spökar i vart och vartannat hörn kan det väl passa med ett litet marängspöke. Jag gjorde dessa maränger med varmvispad maräng för jag tycker det är lite lättare att spritsa dem men det funkar även med kallvispad maräng
Sätt ugnen på 125 graderKoka upp vatten i en grytaBlanda äggvitor och socker i en bunke som du sedan sätter ovanpå det kokande vattnetVispa vispa och vispa tills du fått kramp i armen eller tills sockret löst sig i marängen, (känn mellan tummen och pekfingret, om du känner kristaller så fortsätter du vispa en stund till)Tag bort bunken och vispa tills marängsmeten svalnatSpritsa små spöken på plåt med bakplåtspapperGrädda mitt i ugnen va 45 minLåt svalna och spritsa sedan ögon och en liten mun med smält choklad
Det går i ärlighetens namn sådär med det där löftet. Vit chokladdipp till frukttallriken - Kanske vill man redan dagen innan det nya året kickstarta löftet om att bli fit, smal och trevlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.