Marängspöken med chokladdipp
Milda.se
Milda.se

Marängspöken med chokladdipp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl florsocker
  • 25 g mörk choklad
  • till dekor
  • 150 g mörk choklad
  • 2 dl Milda Mat & Visp
  • 1 msk honung
  • 25 g Milda mat & bak margarin
  • rumstempererat
  • färska jordgubbar till servering

Beskrivning

    Maränger: Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av strösockret. Tillsätt resten av strösockret när äggvitan börjar bli fluffig och vispa på hög hastighet till ett fast skum. Sikta florsockret och vänd försiktigt ner det i marängen.

    Häll marängen i en spritspåse eller plastpåse. Klipp upp ett hål och spritsa spöken på en bakplåtspappersklädd plåt.

    Grädda i varmluft i 100 grader i ca 60 minuter. Stäng av ugnen men låt spökena stå kvar och torka i eftervärmen någon timme. Låt luckan vara stängd. Är du otålig kan du grädda marängerna en liten stund till och sedan ta ut dem direkt.

    Smält chokladen till dekor i mikrovågsugnen eller över vattenbad och spritsa ögon och mun på spökena.

    Chokladdipp: Hacka chokladen fint. Koka upp Milda mat & visp 26 % tillsammans med honungen, dra kastrullen från plattan och rör snabbt ner den hackade chokladen i den heta grädden. Rör tills all choklad har smält.

    Tillsätt Milda mat- och bakmargarin i små klickar och rör ihop till en slät smet. Låt svalna.

    Servera chokladdippen tillsammans med maränger och färska jordgubbar.

    Tips: För det mesta klarar man sig bra utan varmluftsugn, men just till maränger är det bra att ha, för då är det lättare att få marängerna vita och snygga.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.