Skölj köttet i kallt vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull eller gryta. Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Skumma noga bort skum som kommer upp till ytan.
Tillsätt skalade grönsaker skurna i bitar, persiljestjälkar och kryddor. Vattnet ska precis täcka, slå av lite om vattennivån står högt över.
Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Skumma under kokningen så att buljongen blir klar. Koka tills köttet lossnar lätt från stekgaffeln, ca 2 timmar.
Låt oxbringan svalna i sitt spad över natten.
Riv pepparroten och blanda den med Milda Fraiche. Ställ kallt.
Ta upp bringan och skiva den.
Sila buljongen och koka upp den.
Skala och skölj rotfrukterna och skär dem i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i buljongen.
Servera den skivade oxbringan med rofrukterna och en klick pepparrotsfraiche. Strö ev hackad persilja över.
Rimmadoxbringa. Nej vet ni vad, nu är det dags för lite husmanskost av den gamla hederliga sorten här i köket, närmare bestämt oxbringa som rimmats och kokts för att serveras med kokta pantoffler och pipparrotssås
Ta upp oxbringan och lägg att vila på ett fat ev. Koka upp och skumma med en slev. Skär upp oxbringan mot köttfibrerna i tunna skivor och lägg upp på fat
Gör så här Lägg oxbringan i en gryta och fyll på med vatten så det täcker. Häll av vattnet och pressa eller mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.