Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche
Milda.se
Milda.se

Rimmad oxbringa med pepparrotsfraiche

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800-1000 g rimmad oxbringa
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 10-15 cm
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 75 gr
  • persiljestjälkar
  • 6-7 korn   vitpeppar
  • hel
  • 1 tsk timjan
  • ½ lagerblad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2½ dl Milda Fraiche
  • 70 g pepparrot
  • färskriven

  • 1 liter buljong från koket

  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 liten kålrot
  • 8 potatisar
  • persilja
  • hackad

Beskrivning

    Skölj köttet i kallt vatten. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull eller gryta. Lägg ner oxbringan och låt vattnet koka upp. Skumma noga bort skum som kommer upp till ytan.

    Tillsätt skalade grönsaker skurna i bitar, persiljestjälkar och kryddor. Vattnet ska precis täcka, slå av lite om vattennivån står högt över.

    Oxbringan ska inte stormkoka, bara sjuda. Skumma under kokningen så att buljongen blir klar. Koka tills köttet lossnar lätt från stekgaffeln, ca 2 timmar.

    Låt oxbringan svalna i sitt spad över natten.

    Riv pepparroten och blanda den med Milda Fraiche. Ställ kallt.

    Ta upp bringan och skiva den.

    Sila buljongen och koka upp den.

    Skala och skölj rotfrukterna och skär dem i jämnstora bitar. Koka dem mjuka i buljongen.

    Servera den skivade oxbringan med rofrukterna och en klick pepparrotsfraiche. Strö ev hackad persilja över.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.