Pocherad fisk med örtsås och potatis
Milda.se
Milda.se

Pocherad fisk med örtsås och potatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 600 g fiskfilé
  • (torsk
  • sej eller lax)
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 Knorr fiskbuljongtärning
  • 2 1/2 dl Milda Mini Mat 7% eller Milda mat 15%
  • 2 dl gröna ärtor
  • frysta
  • 1 dl dill
  • hackad färsk
  • 1 dl basilika
  • färsk
  • 1 dl persilja
  • hackad färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Beskrivning

    Börja med att koka potatisen.

    Häll 2,5 dl vatten i en kastrull med buljong och koka upp. Sänk värmen och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme ca 10 minuter. Ta upp fisken försiktigt och håll den varm under folie.

    Häll Milda Mini Mat 7 % i buljongen och koka upp. Tillsätt ärtor, dill, basilika och persilja (spara lite till garnering). Mixa såsen tills den är helt grön och slät. Smaka av med salt och peppar.

    Fördela fisken i 4 djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med färska örter. Servera med potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.