Plankstek med biff och bearnaise
Milda.se
Milda.se

Plankstek med biff och bearnaise

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis (ca 12 st medelstora),
  • vatten som täcker potatisen
  • 1 msk salt per liter vatten
  • 3 äggulor
  • 3 msk Milda flytande margarin
  • 3 msk raposlja
  • salt och peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • riven
  • 1 dl persilja
  • hackad
  • 600 g biff
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • salt och peppar
  • 2 tomater
  • Riven parmesanost med hackad persilja
  • 200 g haricot verts
  • 4 skivor bacon
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 2 påsar Knorr Bearnaisesås
  • 50 g smör
  • 1 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Dela potatisen i skivor så de kokar snabbare, täck med vatten och tillsätt ca 1 msk salt per l vatten. Häll av potatisen efter ca 10 minuter.

    Sätt ugnen på 225° C.

    Mosa potatisen, använd elvisp och blanda i äggula, flytande margarin, olja och kryddor. Vispa snabbt ihop moset så att det blandas och blir slätt. Vispar man för mycket blir moset klistrigt av stärkelsen.

    Stek på biffen i en het panna så att köttet får en bra stekyta, krydda med salt och peppar.

    Fördela bönorna i 4 högar, rulla in i bacon. Stek hastigt på rullarna så att baconet blir krispigt.

    Använd en träbräda eller ugnsfast form. Placera tomathalvorna i varje hörna, spritsa eller klicka ut moset efter kanterna. Lägg köttbiten i mitten med haricotes verts på toppen.

    Gratinera ca 10 minuter i ugnen.

    Undertiden, bered bearnaisesåsen enligt förpackningens instruktion, servera såsen i en såsskål vid sidan av.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.