Lägg margarinet, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.
Blanda bikarbonat med vatten. Tillsätt ägget, rör ner mjölet och bikarbonatet i margarinblandningen.
Forma degen till fyrkantig eller rund längd 3-4 cm i diameter. Slå in rullen i aluminiumfolie och låt den vila kallt över natten. Det går lättast att skära degen när den är kall.
Nästa dag: Sätt ugnen på 175 grader C. Kavla ut degen tunt ca 2 mm, på mjölat bakbord och ta ut kakorna med mått.
Lägg jämnstora pepparkakor på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i mitten av ugnen 6-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Bara en dag kvar nu, sen är det julafton. Har ni fixat all julmat och handlat klart julklapparna. Vi åker till mamma och pappa på julafton, vilket känns väldigt lyxigt
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Nu är det snart jul så nu börjas det så smått med lite julbak. ). Här kommer en glutenfri mjuk pepparkaka som jag slängde ihop hos Kerstin då Anders är glutenallergiker och den blev riktigt bra
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt
2016-11-29 @ 11. 50 /. 2016 /. Mat & Bak /. Mjuk Pepparkaka. Denna goda kaka bakade jag igår kväll, frös in nästan hela (måste ju provsmaka en bit) till kommande gäster i jul
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker med elvisp tills sockret lösts upp. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddor, och blanda ner tillsammans med gräddfil och smält smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.