Pepparkakor
Milda.se
Milda.se

Pepparkakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g Milda mat & bak margarin
  • 5 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • malen
  • 1 tsk nejlikor
  • malen
  • 2 tsk ingefära
  • malen
  • 2 tsk pomeransskal
  • malen
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 8-9 dl vetemjöl

Beskrivning

    Lägg margarinet, socker, sirap och kryddor i en kastrull. Värm ingredienserna försiktigt tills margarinet har smält. Låt blandningen svalna.

    Blanda bikarbonat med vatten. Tillsätt ägget, rör ner mjölet och bikarbonatet i margarinblandningen.

    Forma degen till fyrkantig eller rund längd 3-4 cm i diameter. Slå in rullen i aluminiumfolie och låt den vila kallt över natten. Det går lättast att skära degen när den är kall.

    Nästa dag: Sätt ugnen på 175 grader C. Kavla ut degen tunt ca 2 mm, på mjölat bakbord och ta ut kakorna med mått.

    Lägg jämnstora pepparkakor på plåtar med bakplåtspapper.

    Grädda kakorna i mitten av ugnen 6-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.