Spaghetti Carbonara
Milda.se
Milda.se

Spaghetti Carbonara

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 g spaghetti
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda Mat
  • 100 g färsk riven parmesan
  • 200 g rökt fläsk eller bacon
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Beskrivning

    Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull. Lägg i spaghettin och koka enligt anvisningen på paketet.

    Vispa under tiden ägg och grädde skummigt. Rör ner hälften av den rivna osten.Strimla det rökta fläsket/bacon.

    Lägg Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    När matfettet tystnat och blivit brynt - lägg i fläskstrimlorna/bacon och stek fläsket knaprigt. Låt vitlöken fräsa med i slutet. Ta upp fläsket ur stekpannan och håll det varmt.

    Häll av vattnet från spaghettin genom ett durkslag och lägg över i en uppvärmd serveringsskål. Häll över äggsmeten och vänd hastigt ner den i pastan så att äggen inte hinner stelna.

    Blanda ner fläskstrimlorna och mal rikligt med svartpeppar över. Servera med resten av osten.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.