Italienska köttbullar
Milda.se
Milda.se

Italienska köttbullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1/2 dl Milda Mat 4 %
  • 1 skiva formbröd
  • tärnad
  • 500 g nötfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • pressad
  • 2 msk persilja
  • hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Milda Culinesse till stekning
  • 1 gul lök
  • finhackad
  • 1 vitlöksklyfta
  • finhackad
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 1 brk krossade tomate
  • 1 tärning grönsaksbuljong Knorr
  • 2 dl vatten
  • 1 kruka basilika
  • grovhackad
  • 1 frp Milda Mat 4 %
  • salt och peppar
  • 8 tomater
  • 1/2 gurka
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Beskrivning

    Häll Milda Mat i en skål och blötlägg brödet ett par minuter.

    Blanda färsen väl med övriga ingredienser samt blötlagt bröd.

    Forma till bullar och lägg på blöt skärbräda. Stek i Milda Culinesse tills gyllene.

    Sås: Stek lök och vitlök försiktigt utan att det blir brunt i Milda Culinesse.

    Tillsätt tomatkross, buljongtärning, vatten och basilika, låt koka samman ca 10 minuter. Tillsätt Milda Mat och koka ytterligare några minuter. Smaka av med ev lite salt och svartpeppar.

    Vänd ner köttbullarna i såsen. Servera med nykokt pasta och sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.