Tina kålen och låt den rinna av väl i ett durkslag.
Häll Milda flytande margarin i en gryta, ställ in plattan på medelvärme. Lägg i den väl avrunna grönkålen och fräs den under omrörning i några minuter. Rör ner strimlad skinka och fräs i ytterligare ett par minuter.
Tillsätt Milda Mat och smula ner grönsaksbuljongtärningen. Smaka av med salt och peppar. Låt röran puttra på svag värme i ca 5 minuter. Under tiden kokar pastan klar. Servera och njut av en vitamin- och järnrik måltid!
Tack Pella. Hej du. Idag är vi hemma, barnen och jag. Allt är lite snörvligt och febrigt. Jag vet att killarna har dålig aptit när dom är sjuka, men när jag frågade vad dom ville ha till lunch fick jag ett enhetligt svar
400 g pasta, t ex fusilli ca 250 g grönkål 1 klyfta vitlök 1 dl pinjenötter 2 dl svarta oliver utan kärnor, gärna taggiascheoliver 150 g pecorinoost olivolja salt svartpeppar
Har ni hunnit tröttna på julmaten. Kanske behövs en lite ny twist på resterna. Har ni inte ätit grönkål på julbordet så passar det annars toppen att göra det nu i mellandagarna
Sätt på pastavattnet. Tärna löken och fräs den i smöret. Tillsätt grönkålen och pressa i vitlöken. Fräs ihop en stund och tillsätt sedan buljongpulvret och strö över mjölet
Köpte ett stort knippe för ett par veckor sedan, som jag förvarat i kylen och hunnit använda till grönkålspasta, grönkålssallad, i diverse färskpressade juicer, för att i helgen göra slut på det sista i denna kycklingpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.