Mildas Pannkakstårta
Milda.se
Milda.se

Mildas Pannkakstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 4 dl Milda Visp
  • 1 1/2 dl hallonsylt
  • 1 banan
  • tunnskivad
  • 1 dl O'hoj chokladsås
  • Färska bär till dekoration

Beskrivning

    Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.

    Rör ner 2 msk Milda Culinesse i smeten så går det lättare att grädda pannkakorna. Låt smeten stå och svälla i kylen ca 30 minuter.

    Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Tips! Om du använder en mindre panna blir pannkakorna mindre och tårtan högre.

    När Milda Culinesse slutat bubbla är stektemperaturen som bäst. Häll ca 3/4 dl smet i stekpannan. Vicka på stekpannan så att smeten fördelar sig jämnt i stekpannans botten.

    När ytan har stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan ca 1/2 minut. Det är viktigt att ha rätt stektemperatur. Reglera värmen under stekningen vid behov.Rör om i smeten då och då under gräddningen.

    Låt pannkakorna svalna helt. Vispa Milda Visp så den blir fluffig och tjock.

    Lägg upp en pannkaka på ett stort fat/tårtfat. Bred på ett lager sylt först och fördela sedan Milda Visp över. Lägg sedan på nästa pannkaka och fördela den skivade bananen följt av Milda Visp. Nästa lager gör du med pannkaka, chokladsås och Milda Visp.

    Fortsätt så tills du har en tårta som är ca 7 cm hög. Dekorera med dina favoritbär och servera!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.