Crepes med räkfyllning
Milda.se
Milda.se

Crepes med räkfyllning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3½ msk smält Milda eller Milda Culinesse
  • 2 msk Milda
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl Milda Mat
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 200 g skalade räkor (ca 500 g med skal)
  • 3/4 dl hackad dill
  • 1 dl riven ost

Beskrivning

    Förbered smeten till crêpes.

    Smält matfett i en kastrull (behövs ej med flytande matfett) och rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde och koka upp. Låt sedan stuvningen koka ca 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i räkorna och dillen. Sätt ugnen på 250°C.

    Grädda pannkakorna/crepes i en mindre stekpanna. Lägg de gräddade pannkakorna med den först gräddade sidan ned på en tallrik. Lägg på fyllning (ca ½ dl) och rulla ihop pannkakorna. Lägg dem tätt på ett smort ugnssäkert fat.

    Strö över ost och gratinera pannkakorna i övre delen av ugnen ca 10 minuter tills osten smält och pannkakorna är genomvarma. Servera med en fräsch krispig sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.