Pannbiff med lök
Milda.se
Milda.se

Pannbiff med lök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g Nöt/blandfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1½ dl mjölk eller vatten
  • 1 st ägg
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1-1½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • Stekt lök
  • 4 stora gula lökar
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk socker

Beskrivning

    Börja med löken: Skala, klyv och skär löken i tunna skivor. Lägg matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla är det lagom temperatur att börja stek. Lägg i löken och stek den under omrörning tills den blivit guldgul.

    Späd med vatten i pannan, tillsätt saltoch socker, efterstek under lock tills löken är mjuk.

    Pannbiffarna: Häll i ströbröd (kan bytas ut mot 3 skivor vitt formbröd utan kanter) i en bunke och låt det svälla i mjölken eller i vattnet i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Rör färsen tills den är väl blandad.

    Forma färsen till biffar med vattensköljda händer (det blir mindre kladdigt) och lägg biffarna på vattensköljd skärbräde

    Häll i flytande margarin i stekpannan. När margarinet slutat bubbla, lägg i pannbiffarna. Men inte för många åt gången, ungefär 2/3 av pannan. Vänd biffarna efter ca 2-3 minuter, minska värmen och låt pannbiffarna steka färdigt. Beräkna ca 10 minuters stektid.

    Servera med kokt potatis eller bulgur

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.