Börja med löken: Skala, klyv och skär löken i tunna skivor. Lägg matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla är det lagom temperatur att börja stek. Lägg i löken och stek den under omrörning tills den blivit guldgul.
Späd med vatten i pannan, tillsätt saltoch socker, efterstek under lock tills löken är mjuk.
Pannbiffarna: Häll i ströbröd (kan bytas ut mot 3 skivor vitt formbröd utan kanter) i en bunke och låt det svälla i mjölken eller i vattnet i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, lök, salt och peppar. Rör färsen tills den är väl blandad.
Forma färsen till biffar med vattensköljda händer (det blir mindre kladdigt) och lägg biffarna på vattensköljd skärbräde
Häll i flytande margarin i stekpannan. När margarinet slutat bubbla, lägg i pannbiffarna. Men inte för många åt gången, ungefär 2/3 av pannan. Vänd biffarna efter ca 2-3 minuter, minska värmen och låt pannbiffarna steka färdigt. Beräkna ca 10 minuters stektid.
Jag har alltid älskat pannbiffmedlök. Dela den medelstoralöken på hälften. Jag har dock känt att de biffrecept jag haft på g hittills varit lite för ocharmiga för att uppmana till att ätas utan burgarbröd och tonvis med dressing
I give you, pannbiffmedlök, gjorda på Quorn Färs. Det kändes alltid supersvulligt och smarrigt att få frossa i stora köttbiffar och en massa stekt lök, tyvärr ibland med lite för tråkig potatis och bleka tillbehör, men inte desto mindre
Pannbiffmedlök hör till en av mina husmanskostfavoriter. Pannbiff. Värm upp stekpannan till medelvärme, lägg i smör, olja och när smöret tystnat så lägg i biffarna och stek på båda sidorna, vänd på biffarna lite då och då
I väntan på veckoslutet gör jag en saftig pannbiffmedlök. Till pannbiffarna och medan pressgurkan ligger till sig, rör jag ihop en snabb dijonsås på crème fraîche och lite honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.