Skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Koka upp vatten med lite salt och koka broccolistammen i ca 4 minuter och buketterna i 2 minuter. Sila av vattnet och ånga av broccolin. Ställ åt sidan.
Nagga pajdegsbotten med en gaffel. Fördela de rökta skinkstrimlorna och broccolin i pajformen.
Koka upp Milda Mat. Vispa ihop äggen i en bunke. Slå den varma Milda mat över äggen och vispa till en varm äggstanning. Smaka av med salt och peppar. Slå stanningen över pajfyllningen och klicka över Crème Bonjour Blue. Grädda i varm ugn ca 20 minuter.
Varva resten av potatisen med vitlök, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C. Skala potatisen. Skär den i ca 3 mm tunna skivor eller skiva den i matberedaren
Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Bryn lök och köttfärs i Milda flytande margarin i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa
Jag har preppat med mat i frysen som ska vara enkel och snabb. Det är så lätt att slänga med en panpizza när man handlar, och vips så har man gjort ett dåligt val
Det är toppengott att få på fest, smakar finfint i matlådan och kan tas med på picknickar. Tyvärr finns det vissa nackdelar med pajer, till exempel att de oftast är smör- och vetemjölstinna historier som ofta dessutom innehåller stora mängder ost, samt att det är tidskrävande och meckigt att trycka ut pajdegen i formen
Dagens recept är Skinkpaj med fetaost och broccoli. Pajen åt vi i torsdags och den var så där farligt god så att man kunde inte låta bli att äta lite mer fast man var hur mätt som helst
Arbeta ihop smör, mjöl och vatten till en deg och tryck ut i pajform, ställ kallt en stund. FyllningenSmält smöret och ta från värmen och vispa ner mjölet och sedan mjölken, häll i osten och värm försiktigt tills osten smält, vispa i ägget och smaka av med kryddorna
Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccoli och purjolök, smula över ädelosten
Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha varit i Sälen och försökt att åka slalom. Om man ska åka slalom med en whiplashskada så ska man INTE trilla och gör man det ska man defenitivt inte ta emot sig med ansiktet
Hoppas att ni haft en fin helg, och en bra start på veckan. Jag hade prov igår så därför blev det inget bloggande i helgen men nu tänkte jag titta in med ett snabbt och enkelt recept på goda frukostbullar
Snabba plättbröd. Jobbade snabbt ihop en deg och plattade ut lagom stora bröd till. Snabba plättbröd. När bröden fått fin färg och hade blivit gräddade inuti var de klara
Nu äntligen ska jag få dela med mig av receptet på min enkla favoritsoppa som är full med en massa nyttigheter för kroppen och som em extra bouns så är den stärkande för immunförsvaret
4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
SNABBA MELLANMÅLS- OCH FRUKOSTBULLAR. Jag vet inte vad det var för skollunch på Norrstrandsskolan i måndags men W ringde mig två gånger under bussfärden hem för att påa att hon var jättehungrig så det kan inte ha varit något föll henne i smaken särskilt mycket så jag drog igång spontan snabbakning av mättande mellanmålsbullar
En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma. Enkelt, snabbt och så gott när tiden inte räcker till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.