Matpaj med skaldjur
Milda.se
Milda.se

Matpaj med skaldjur

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 125 g Milda mat- och bakmargarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • 400 g skaldjur (alt. räkor
  • krabba
  • kräfta)
  • 2 msk färsk dill
  • hackad
  • 100 g grön sparris
  • skurna
  • 1-2 tomater
  • skivor alt cocktailtomat
  • 10 g babyspenat
  • sköljd
  • 1 mozzarella
  • bruten i delar
  • 5 ägg
  • 1 pkt Milda Mat & Visp 26 %
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 Knorr FOND "DU CHEF” vegetable
  • 1 krm svartpeppar
  • nymalen
  • 50 g riven ost
  • valfri

Beskrivning

    Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg.

    Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i 1 timme.

    Kavla ut degen och bred ut den i en springform med en diameter på 24–26 cm. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel. Ställ in formen i frysen i 15 minuter.

    Grädda pajskalet i ugnen i 210°C i ca 10 minuter.

    Lägg i fyllningen i pajskalet.

    Vispa ihop äggen, Milda Mat & Visp, tillsätt salt och peppar. Smält Knorr FOND "DU CHEF" i mikrovågsugnen i 10 sek. eller på spisen. Mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer, rör ner fonden och häll äggstanningen i pajskalet. Strö över riven ost.

    Sänk ugnstemperaturen till 180°C. Grädda pajen i ca 60-75 minuter eller tills den har stelnat i mitten. Täck pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Låt pajen vila något innan servering.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.