Tärna margarinet och lägg det i en bunke. Blanda med vetemjölet till en grynig massa, tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en pajdeg.
Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i 1 timme.
Kavla ut degen och bred ut den i en springform med en diameter på 24–26 cm. Jämna till kanterna och nagga botten med en gaffel. Ställ in formen i frysen i 15 minuter.
Grädda pajskalet i ugnen i 210°C i ca 10 minuter.
Lägg i fyllningen i pajskalet.
Vispa ihop äggen, Milda Mat & Visp, tillsätt salt och peppar. Smält Knorr FOND "DU CHEF" i mikrovågsugnen i 10 sek. eller på spisen. Mixa ihop allt med hjälp av en stavmixer, rör ner fonden och häll äggstanningen i pajskalet. Strö över riven ost.
Sänk ugnstemperaturen till 180°C. Grädda pajen i ca 60-75 minuter eller tills den har stelnat i mitten. Täck pajen med aluminiumfolie om den får för mycket färg. Låt pajen vila något innan servering.
Tar och börja med att göra pajdegen. Nagga bottnen med en gaffel. Kläck äggen i en bunke eller i en liters mått, häll i grädden och vispa runt, färdig med äggstanningen
Havskräftorna var jättefina och hade mycket kött i sig och inte alls sådär mjöliga som de kan vara om man har otur och med vitlökssmöret på blev de extra saftiga och goda
Jag tycker om paj, och det är väldigt lämpligt att ha i matlådan med sig till jobbet. Jag har än så länge bara använt pajdegen till matpaj, men jag kan tänka mig att det även kan fungerar vid dessert
När jag äter halloumiost brukar jag för det mesta bara äta den som den är lixom, blanda ner den i ngn god sallad och då gärna med avokado, kyckling och krutonger som jag har gjort tidigare
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Rör sedan ner det i bunken med den övriga fyllningen. På påskbordet här hemma serverades bland annat den här helt fantastiskt goda skaldjurs cheesecaken, eller jag använde bara räkor men du kan ju ta i lite kräftor om du vill ha det också
Här slängde jag ihop, squashe, bacon,trattkantareller, ost, lökkryddade med chili, vitlök,salt , pepparÄggstamning på 3 ägg och 2 dl creamfraich + 1 dl vattenDegen är gjord på 3 dl mandelmjöl + 0,5 dl sesamfrö +1 msk fiberhusk+ 50 gram smör + 1 ägg+ i tsk saltreceptet hittade jag här
Kommentarer
julius-wihlke
Åhhh... räkor!
Logga in eller Registrera för att kommentera.