Klassisk dillsill
Milda.se
Milda.se

Klassisk dillsill

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl Winborgs Ättiksprit
  • 2 burkar inläggningssill
  • 1 msk Kryddpeppar
  • hela
  • 1 tsk Svartpeppar
  • hel
  • 2 tsk Vitpeppar
  • hel
  • 2-3 Lagerblad
  • smulade
  • 10 Nejlikor
  • hela
  • 2 gula lökar
  • 1-2 morötter
  • ¾ finhackad färsk eller fryst dill

Beskrivning

    Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Rör om så sockret löser sig och låt sedan lagen kallna helt.

    Skölj sillfiléerna några minuter i rinnande kallt vatten och låt dem rinna av.

    Skär sillen i drygt cm-tjocka bitar. Skala och dela löken i fyra klyftor. Strimla dem tunt. Skala och skiva moroten.

    Stöt kryddorna i mortel. Varva sill, lök, morot, kryddor och dill i en stor burk eller skål. Häll över lagen och täck väl. Ställ kallt minst ett dygn, gärna två.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.