Skinkpiroger och kycklingpajer
Milda.se
Milda.se

Skinkpiroger och kycklingpajer

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4½ dl vetemjöl
  • 150 g Milda Mat & Bakmargarin
  • 150 g Crème Bonjour grekisk vitlök
  • 3 msk vatten
  • 150 g skinka
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven ost
  • 100 g Crème Bonjour vitlök
  • 2 ättiksgurkor
  • 150 g kycklingbröstfilé
  • strimlad
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 150 g paprika
  • strimlad
  • 1 lök
  • 1 msk Milda Culinesse
  • ½ tsk curry
  • 2 dl Milda Mat 15 %
  • 2 ägg
  • 1 ägg

Beskrivning

    Piroger: Blanda samman vetemjöl, fett och färskost. Tillsätt det kalla vattnet. Blanda degen utan att knåda. Dela upp degen i två delar. Placera degarna i kylskåp för att vila under tiden som du färdigställer fyllningen.

    Strimla skinkan och ättiksgurkan. Finhacka löken och vitlöken. Bryn skinkan i Milda Culinesse i en het panna. Tillsätt löken och vitlöken och bryn en stund till. Smaksätt med salt och peppar. Häll över blandningen i en skål och låt den kallna ett ögonblick innan du tillsätter den rivna osten, färskosten och ättiksgurkan.

    Baka ut den ena av degarna till en ca 0,5 cm tjock skiva. Skär ut kvadrater på ca 12 cm ur denna skiva. Fördela fyllningen mellan kvadraterna, fukta kanterna och vik över så att dom blir till trekanter. Tryck fast ordentligt i kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla ytan med uppvispat ägg. Placera pirogerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

    Grädda vid 200°C i ca 15 minuter.

    Paj: Av den deg som finns kvar kavlas en ca 0,5 cm tjock deg. Skär degen i sex delar och tryck ut degen i pajformar. Placera dem sedan i kylskåp så att degen kan vila i ca 15 minuter.

    Förgrädda pajformarna i 220°C i 10 minuter.

    Bryn finhackad lök i Culinesse och tillsätt kycklingen. Stek tills kycklingen har fått en gyllenbrun färg. Tillsätt den strimlade paprikan och curry. Smaksätt med salt och peppar. Bred ut fyllningen på de förgräddade bottnarna.

    Blanda äggen och Milda Mat och häll jämnt över fyllningen. Grädda pajerna vid 200°C i ca 20 minuter. Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.